У Москві російський активіст проводить одиночний пікет через арешти кримських татар

У Москві російський активіст проводить одиночний пікет через арешти кримських татар

Укрінформ
Російський громадський активіст Костянтин Котов проводить у центрі Москви одиночний пікет проти арешту 23-х кримських татар, вивезених до ростовських СІЗО.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook Костянтина Котова.

"27 березня в Криму було затримано понад 20 осіб. Кримських татар. Влада не може зупинитися і продовжує репресії проти цілого народу. Список українських політичних ув'язнених дедалі збільшується. Але, незважаючи ні на що, люди не здаються: кримську солідарність не зруйнувати!" - йдеться у повідомленні.

На світлині активіст стоїть на Манежній площі у Москві і тримає плакат «Ні депортації кримських татар у російські в'язниці».

Читайте також: Україна вимагає, аби до вивезених у РФ 23 кримських татар пустили консула

У коментарі "Крим.Реаліі" Костянтин Котов повідомив, що під час його одиночного пікету до нього підходили російські силовики і перевіряли документи. Активіст планує простояти до 17 години.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму російські силовики провели масові обшуки в будинках кримських татар, після яких 23-х активістів "Кримської солідарності" заарештували до 15 травня 2019 року.

У п'ятницю, 29 березня, адвокати заарештованих кримськотатарських активістів намагалися зустрітися зі своїми підзахисними, але пізніше з'ясувалося, що їх вивезли в Росію.

У суботу, 30 березня, український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що інформація про вивезення затриманих кримськотатарських активістів на територію Росії підтвердилася.

За її словами, кримських татар розподіляють у п'ять слідчих ізоляторів Ростовської області: три СІЗО знаходяться у Ростові, два - в передмісті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-