Блогера Мемедемінова прооперували

Блогера Мемедемінова прооперували

Політв’язні
Укрінформ
В окупованому Криму в п'ятницю прооперували заарештованого блогера Нарімана Мемедемінова, який очікував на операцію два місяці.

Про це повідомляє «Крымская солидарность» із посиланням на дружину блогера Лемару Мемедемінову.

"29 березня 2019 року в Республіканській Клінічній лікарні ім. М. О. Семашка Наріману Мемедемінову була проведена операція, на яку він очікував близько двох місяців", - йдеться в повідомленні.

За словами дружини, операція пройшла нормально. Зараз Нарімана переведено в двомісну палату, яка знаходиться під охороною.

Зазначається, що дружині не дозволили побачити Нарімана, також не взяли їжу, яку лікар дозволив взяти.

Як повідомляв Укрінформ, адвокат кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова Еміль Курбедінов 25 березня звернувся до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової, щоб його підзахисному було надано необхідну медичну допомогу.

22 березня у Посольстві США в Україні висловили стурбованість станом здоров'я кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова.

Читайте також: Рік у неволі: активісти випустили ролик про блогера Мемедемінова

Нарімана Мемедемінова обвинувачують у "публічних закликах до здійснення терористичної діяльності, вчинених з використанням мережі Інтернет". 22 березня 2018 року в Бахчисарайському районі в його будинку російські силовики провели обшук, після якого його відвезли на допит в управління ФСБ у Сімферополі.

20 березня 2019 року "суд" в окупованому Криму залишив у силі рішення про продовження арешту Мемедемінову до 16 травня 2019 року. Адвокати вважають, що його утримання в Сімферопольському СІЗО в умовах ненадання медичної допомоги прирівнюється до тортур. 

Фото: Антон Наумлюк RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-