Президент розповів про платформу ООН для деокупації Криму

Президент розповів про платформу ООН для деокупації Криму

Укрінформ
На базі Організації Об'єднаних Націй запропонована платформа для деокупації Криму.

Про це Президент Петро Порошенко розповів у ефірі ток-шоу "Головна тема. Вибір" на телеканалі "Україна" у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз на базі Організації Об'єднаних Націй світу запропонована платформа для деокупації Криму, яка включає низку ініціатив. Починаючи від санкцій, що були запроваджені в березні 2014 року, які пов'язані з незаконною анексією Криму, санкції, які пов'язані з агресією проти нашої держави в нейтральних водах Чорного моря біля входу в Керченську протоку, яку ворог намагався окупувати, які включають рішення судів і позовів до міжнародних судів, включаючи і торгівельний арбітраж, і суд Організації Об'єднаних Націй, починаючи від порушення прав кримських татар і завершуючи порушенням прав інвесторів", - сказав Президент.

Він наголосив, що ця робота чітко скоординована.

"За моїм дорученням сьогодні всім займається Міністерство закордонних справ. У Кабміні створений спеціальний департамент щодо координації позовів і підрахунку втрат, яких зазнала Українська держава. Рахункова палата також сьогодні обраховує ці втрати для того, щоб представити суспільству. Ми робимо міжнародний аудит цих втрат, і за кожне життя українця, за кожну копійку Росія заплатить", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Порошенко назвав основні переваги вступу України до ЄС та НАТО

Глава держави також зазначив, що наразі відбуваються зустрічі іноземних колег щодо відповідальності за збиття "Боїнга" Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року.

"Зараз відбуваються зустрічі наших колег з Австралії, з Канади з Російською Федерацією стосовно уточнення вимог щодо російської відповідальності за збиття літака МН-17 Малайзійських авіаліній. І ми маємо рішучий наступ, який забезпечує координацію дій у рамках платформи деокупації Криму", - сказав Президент.

Порошенко вкотре наголосив, що Крим є український, але окупований. Президент також нагадав, що була розроблена програма, і ухвалено закон про деокупацію Донбасу.

Фото: Петро Порошенко, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-