Стан здоров'я Бекірова критичний — донька політв'язня

Стан здоров'я Бекірова критичний — донька політв'язня

Укрінформ
Стан політв'язня Едема Бекірова є критичним попри те, що його перевели до медсанчастини.

Про це повідомила його донька Елеонора Бекірова на своїй сторінці у Facebook.

“Попри те, що батька перевели зі спецблоку в медсанчастину, стан його здоров'я критичний. Краще йому не стає, навпаки по всьому тілу почався якийсь висип, що це і від чого, не зрозуміло”, - зазначила Бекірова.

Вона уточнила, що йому “щодня вливають велику кількість інсуліну, але показник цукру від цього не падає”.

“Як і раніше без лазні, повітрям дихає через маленьку кватирку, спить сидячи. Ми стільки боролись за те, щоб його перевели в медсанчастину, думали буде краще, медперсонал поруч та й умови кращі, а виявилося, що різниці між спецблок і камерою медсанчастини практично немає. Єдине — все таки є можливість ходити в більш-менш нормальний санвузол і дихати повітрям, нехай навіть через кватирку”, - додала Бекірова.

Як повідомляв Укрінформ 12 грудня 2018 року на адміністративному пункті пропуску "Чонгар" російські прикордонники затримали жителя Херсонської області Едема Бекірова, який прямував до Криму відвідати родичів. Йому було висунуто обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу РФ: за статтею 222, частина 2, і 222.1, частина 2 (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів).

13 грудня 2018 року "суд" у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 11 лютого 2019 року, 7 лютого арешт було продовжено.

Читайте також: Заарештованого у Криму Бекірова перевели до медсанчастини

Едем Бекіров - інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці, перед виїздом до Криму готувався до нової операції. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося. 15 січня Бекірова відвезли до сімферопольської лікарні на медобстеження, однак 18 січня його повернули у СІЗО попри те, що обстеження мало тривати два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-