Україна попередила ООН про загрозу

Україна попередила ООН про загрозу "нової хвилі" репресій в Криму

Лист
Укрінформ
Постійне представництво України при ООН розіслало всім державам-членам Організації офіційного листа, в якому попередило про загрозу нової хвилі кримінальних переслідувань кримських татар в окупованому Росією Криму.

Текст листа Укрінформ отримав у своє розпорядження.

"Особливе занепокоєння викликає те, що приводи для нинішніх обшуків і затримань вже застосовувалися для того, аби сфабрикувати обвинувачення для засудження кримськотатарських активістів. Отже, не виключено, що Російська Федерація готує нову хвилю кримінальних переслідувань, щоб залякати й заглушити голос кримськотатарського народу", - підкреслюється у зверненні.

Читайте також: Єльченко звернувся до Генсека ООН через російські репресії в Криму

У цьому зв'язку українська сторона закликала міжнародне співтовариство дати "потужну й консолідовану" відповідь на безчинства російської окупаційної влади в тимчасово окупованому Криму. 

"Додатковий політичний та економічний тиск, а також санкції проти держави-агресора мають стати найважливішим елементом цієї відповіді", - підкреслили в українському диппредставництві.

Читайте також: Порошенко назвав масові обшуки у кримських татар акцією залякування

При цьому в листі державам-членам ООН був також розісланий коментар Міністерства закордонних справ України щодо останніх подій у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-