#LiberateCrimea: Варшава зустріла кримськотатарський прапор та прапор ВМС України

#LiberateCrimea: Варшава зустріла кримськотатарський прапор та прапор ВМС України

Фото, відео
Укрінформ
Великий кримськотатарський прапор та прапор Військово-морських сил України в рамках всесвітньої акції “Об’єднані прапором #LiberateCrimea” прибув у середу до Варшави.

Усі охочі могли написати на ньому свої побажання, привертаючи увагу світової спільноти до ситуації в окупованому Криму та висловити підтримку кримськотатарському народу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Акція "Об'єднані прапором #LiberareCrimea" у Варшаві / Фото: Банахевич Юрій. Укрінформ

“Я, колеги з посольства та українська громада у Варшаві долучилися до цієї акції. Я написав, що Крим – це Україна, і що ми повернемо наш Крим і переможемо”,- підкреслив в коментарі агентству посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Читайте також: Адвокат розповів, чим займались затримані окупантами кримські татари

Член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар від Польщі Недім Усейнов підкреслив, що основа мета акції – розповісти про те, що відбувається у Криму, про окупацію Криму з боку РФ і переслідування громадян України на території Криму з боку російських силових структур. Він підкреслив, що нинішня акція є дуже символічною, оскільки в середу у Криму був одночасний обшук у домах понад 25-ти кримськотатарських активістів і вже є багато затримань.

“Але у нас - громадян України і кримських татар - менталітет не жертви, ми боремося і не боїмося виходити на вулиці, робити мирний супротив. Ми упевнені, що колись Крим повернеться і ті, хто сьогодні здійснює злочини проти кримських татар, України і світового порядку будуть покарані”, - наголосив Усейнов.

Читайте також: У Ризі переглянули фільм "Процес" та провели флешмоб на підтримку Сенцова і Гриба

Як відомо, з вересня 2018 року великий кримськотатарський прапор розмірами 3x4,5 метри відправився з Києва у подорож по світу. Він вже побував в Австралії, США і Канаді і у січні повернувся на європейський континент. Всього прапор відвідає 27 країн світу, а з Варшави його буде надіслано до Швеції.

Разом з прапором кримськотатарського народу мандрує і прапор Військово-морських сил України, як символ підтримки ув’язнених в Москві українських моряків. Урочисте завершення акції відбудеться 26 червня 2019 року в Києві, в День Кримськотатарського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-