Прокуратура АРК відкрила справу через незаконні обшуки в Криму

Прокуратура АРК відкрила справу через незаконні обшуки в Криму

Укрінформ
Правоохоронні органи Автономної Республіки Крим розпочали кримінальне провадження за фактами незаконних обшуків в місті Сімферополь.

Про це повідомляє прокуратура прокуратура АРК на офіційному сайті.

“За фактами проведення незаконних обшуків в м. Сімферополі розпочато кримінальне провадження Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі. Процесуальне керівництво в провадженні буде здійснювати прокуратура АР Крим”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за вказаними фактами органами правопорядку автономії розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканості житла).

Читайте також: Британія закликає Росію припинити порушувати права людини в Криму

Як йдеться в повідомленні, у випадку підтвердження інформації про затримання осіб, які стали очевидцями незаконних обшуків та відмовлялись виконувати незаконні вимоги "силовиків", діям “правоохоронців" буде надана відповідна правова оцінка.

"Незаконні обшуки на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя у громадян, які займають проукраїнську позицію є широкомасштабними, систематичними та не мають нічого спільного з правоохоронною діяльністю, оскільки спрямовані виключно на залякування населення та створення нестерпних умов для проживання громадян України, які не підтримують окупацію півострову,” – прокоментував заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 27 березня, у Криму щонайменше в 25-ти будинках кримських татар пройшли обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-