Окупанти влаштували облаву на проукраїнськи налаштованих кримських татар - Геращенко

Окупанти влаштували облаву на проукраїнськи налаштованих кримських татар - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко прокоментувала обшуки російськими силовиками будинків кримськотатарських сімей в окупованому Криму і назвала це залякуванням тих, хто чекає на півострові повернення України.

Про це Геращенко написала у Facebook.

“Це бряцання зброєю перед будинками кримських татар напередодні українських виборів, - звичайно, акт залякування всіх тих, хто в Криму чекає на повернення України. На Донбасі окупанти стріляють і вбивають, в Криму арештовують всіх, хто має честь і проукраїнську позицію. Терор, знущання і тортури, тиск - тактика ФСБ”, - написала перший-віце-спікер.

Геращенко зазначила, що російська окупаційна влада влаштувала в окупованому Криму справжню облаву на проукраїнськи налаштованих кримських татар.

“Як мінімум 25 будинків оточені озброєними фсбшниками в масках, тривають обшуки і арешти”, - написала вона.

Перший заступник Голови ВР також зауважила, що її лякає, коли в “передвиборчих батлах”, багато хто забуває про війну, Крим і Донбас. Геращенко наголосила, що “в питанні звільнення наших територій і підготовки міжнародних позовів до країни-фашиста РФ, ми маємо демонструвати єдність”.

Читайте також: ФСБ обшукує будинки 25 кримськотатарських сімей

“Мене дуже непокоїть, що тільки Президент в своєму порядку денному озвучує питання Криму і Донбасу, порушення прав українців і кримських татар. Інші або мовчать, або несуть якусь несусвітну малореалістичну ахінею. Після закінчення кампанії ми зобов‘язані на всіх міжнародних майданчиках активізувати тему звільнення Криму”, - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, вранці в середу, 27 березня, в Сімферополі та Білогірському районі в окупованому Криму російські силовики проводять обшуки в будинках, як мінімум, 25-ти кримськотатарських сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-