Чубаров повідомив про 75 українців в Сирії, які потребують допомоги

Чубаров повідомив про 75 українців в Сирії, які потребують допомоги

Укрінформ
Чубаров просить допомогти повернутися в Україну з Сирії дітям і жінкам з українським громадянством. Меджлісу кримськотатарського народу відомо про 75 осіб, які перебувають у Сирії.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Останнім часом на адресу Меджлісу кримськотатарського народу та на мою адресу, як народного депутата України, стали надходити звернення жінок - громадян України різних національностей, які, в силу різних життєвих обставин, опинилися разом з малолітніми дітьми на території Сирії, з проханнями допомогти їм повернутися в Україну", - йдеться у дописі.

Чубаров повідомив, що на сьогодні в Меджлісі кримскотатарського народу відомо про 75 осіб (21 жінка, 54 малолітніх дітей), які перебувають у тяжких умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою.

Читайте також: У Сирії підірвалася на фугасі знімальна група NBC

Як підкреслив Чубаров, з метою надання допомоги громадянам України, які опинилися в скрутному становищі за межами своєї країни, Меджліс кримськотатарського народу взаємодіє з Міністерством закордонних справ України.

"Оскільки на території Сирійської Арабської Республіки наразі відсутні дипломатичні установи України, просимо осіб, що володіють конкретними відомостями про випадки перебування в Сирії громадян України, які шукають захисту у власної держави і не мають можливості зв'язатися з нами, інформувати за адресою: Chubarov.Refat@rada.gov.ua", - резюмував голова Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-