ДахаБраха приєдналася до акції підтримки Сенцова

ДахаБраха приєдналася до акції підтримки Сенцова

Фото
Укрінформ
Популярний український колектив "ДахаБраха" приєднався до міжнародної акції #FreeSentsov на підтримку звільнення незаконно ув’язненого в Росії кінорежисера Олега Сенцова.

Про це повідомляється на сторінці гурту в Facebook.

"Французький тур то, звичайно, класно, але… про своїх не забуваймо. Долучаємося до акції, що проводить в ці дні міжнародна організація Amnesty International. #FreeSentsov", - йдеться у повідомленні.

Колектив опублікував фото з плакатом в руках, на якому зображено 200 рублів із хештегом #FreeSentsov.

Фото зроблено в рамках гастролей Францією. Перед цим гурт, який вже відомий у всьому світі і традиційно збирає повні зали, виступив у Женеві (Швейцарія) та низці міст Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму в травні 2014 року. Його було засуджено в Росії до 20 років ув'язнення за обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму.

Читайте також: У Канаді переконані, що Росія має звільнити Олега Сенцова

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі протягом 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму - нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-