Окупанти вивезли в невідомому напрямку кримськотатарську родину

Окупанти вивезли в невідомому напрямку кримськотатарську родину

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму в селищі Сари-Су (Білогірський район) після обшуку в будинку кримських татар всю сім'ю силовики відвезли в місцеве відділення поліції, та односельці з'ясували, що в поліції їх немає.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Всю родину Куртдеде везуть до РВВС м. Білогірськ на службовому автомобілі", - йдеться у повідомленні.

За даними організації, в будинку під час обшуку, який проходив за адресою: селище Сари-Су, вулиця Аліме Абденнанової, перебували троє осіб - Севілє Куртдеде (53 роки), Таїр Куртдеде (56 років) та Аліме Куртдеде (22 роки). Хазяїн дому Аким Куртдеде знаходиться на заробітках в Європі.

За словами господарів будинку, силовики надали постанову на обшук, однак що шукали і яка причина їх "візиту", не повідомили.

За даними "Кримської солідарності", обшук проходив під час п'ятничної молитви, після якої люди почали з'ясовувати місцезнаходження родини Курдеде.

"Після п'ятничної молитви люди, дізнавшись про обшук, відправилися на допомогу родині Куртдеде. Коли вони прибули в Білогірський РВВС, їм було сказано, що Куртдеде у відділенні не було", - йдеться у повідомленні "Кримської солідарності".

Наголошується також, що до людей, які зібралися біля будівлі РВВС у м. Білогірськ, вийшов начальник управління і повідомив про те, що Куртдеде не було в місцевому Центрі з протидії екстремізму і ФСБ. Також він сказав, що, можливо, вони знаходяться в центральному управлінні ФСБ м.Сімферополь.

Читайте також: В окупованому Криму переслідується будь-яке інакодумство - правозахисниця

Пізніше адвокат Ліля Гемеджі повідомила, що Куртдеде перебувають в управлінні ФСБ м. Білогірськ. Главі сім'ї, Таїру Куртдеде видано на руки копію протоколу обшуку, і наразі його допитують з приводу подій, пов'язаних з його сином, - Акимом Куртдеде.

Фото: www.facebook.com/crimeansolidarit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-