Адвокат кримського

Адвокат кримського "екс-міністра" прикував себе до батареї у суді

Укрінформ
Адвокат "екс-міністра охорони здоров'я Криму" Петра Михальчевського Валентин Рибін на 19 годин прикував себе наручниками до батареї у приміщенні суду в знак протесту проти перенесення розгляду справи свого підзахисного.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"19 годин я провів прикутим в наручниках в кабінеті судді Марченко М. В., тепер уже більше 5 годин я очікую на це диво в будівлі суду. За цей час я так і не отримав офіційного повідомлення, коли ж відбудеться наступне засідання", - повідомив він.

В свою чергу у прес-службі суду підтвердили, що наразі адвокат Рибін чекає на суддю в коридорі поруч з приймальнею.

Раніше Валентин Рибін оприлюднив відео, в якому пояснив причину свого протесту з наручниками.

Читайте також: Суд продовжив арешт екс-главі "МОЗ" Криму, обвинуваченому в держзраді

"Знаходжусь в кабінеті приймальні судді Марченко після того, як 28 лютого 2019 року перенесли засідання щодо доктора Михальчевського на 19 березня, фактично втікаючи із зали суду. Сьогодні я прибув до суду, є план роботи, людина перебуває під вартою весь цей час з 8 січня 2018 року. Сьогодні вийшла секретар і повідомила, що засідання перенесено на 11 квітня 2019 року і "всім дякую, всі вільні". Ніхто нічого не пояснює, а 60-річного чоловіка "маринують" у тюрмі", - розповів адвокат на відео.

Таким чином адвокат в знак протесту прикував себе наручниками до батареї у кабінеті судді та пообіцяв так чекати наступного судового засідання.

Як повідомляв Укрінформ, з 8 січня 2018 року Петро Михальчевський перебуває під вартою: спочатку він утримувався в СІЗО Херсона, влітку його перевезли в київський ізолятор. У червні розслідування у справі "екс-міністра" було завершено, зараз його розглядає Дніпровський районний суд Києва.

Михальчевський займав пост "міністра охорони здоров'я" Криму з 27 лютого по 10 червня 2014 року в уряді, підконтрольному Росії. Прокуратура АРК вважає, що тим самим він скоїв діяння, передбачені ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність) і ст. 111 (державна зрада).

Сам Михальчевський визнає, що працював "міністром охорони здоров'я", але не вважає це держзрадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-