Повернення Криму силою стало б військовою катастрофою - Волкер

Повернення Криму силою стало б військовою катастрофою - Волкер

Укрінформ
Повернення суверенітету України над Кримським півостровом не може бути здійснене шляхом силового сценарію, інакше це призведе до тисяч жертв і потужного військового протистояння.

Таке переконання висловив під час відео-прес-конференції в понеділок спеціальний представник США в переговорах по Україні Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Не існує військового рішення в тому плані, щоб Україна повернула би Крим силою. Це стало би військовою катастрофою, яка призвела би до втрати тисяч і тисяч людей", - зауважив представник США.

Читайте також: Будуть нові санкції, поки Росія не припинить агресію - Волкер

У цьому зв'язку він наголосив на необхідності відновлення територіальної цілісності України дипломатичним шляхом, а також повернення кримських татар на свою історичну батьківщину.

Обговорюючи політичний процес врегулювання російсько-українського конфлікту як у рамках Нормандського формату, так і в контексті резолюції ООН по Криму, Курт Волкер підкреслив, що прогрес у досягненні миру є недостатнім, і в цьому винний не Захід.

"Єдина, кого можна звинувачувати – це Росія. Росія продовжує контролювати військові операції, здійснює абсолютний командний контроль через офіцерів регулярних військ. Вона платить гроші контрактникам, які беруть участь у військових операціях, вона забезпечує проведення розвідки, вона фінансує керівництво цивільних адміністрацій, які сама ж і створила" - зауважив представник адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-