Заарештований у Криму активіст Бекіров має намір оголосити голодування

Заарештований у Криму активіст Бекіров має намір оголосити голодування

Укрінформ
У кримськотатарського активіста Едему Бекірова, заарештованого за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і вибухівки, що в умовах СІЗО, погіршився стан здоров'я. Тепер він має намір оголосити голодування.

Заарештований у Криму активіст Бекіров має намір оголосити голодування

У кримськотатарського активіста Едема Бекірова, заарештованого за обвинуваченням у зберіганні боєприпасів і вибухівки, в умовах СІЗО погіршився стан здоров'я. Тепер він має намір оголосити голодування.

Про це в Facebook повідомила його дочка Елеонора Бекірова.

"Чергова тривожна новина з Криму. Мій батько має намір оголосити голодування. Сьогодні його день почався з показника 16 мілімоль цукру", - повідомила Бекірова.

За її словами, батьку - інваліду в СІЗО створюють нестерпні умови.

"Передачку, яку ми передали ще три дні тому, він отримав тільки вчора. Два дні йшли продукти, які звичайно зіпсувалися... З глузуванням кажуть: "Іди на прогулянку", на п'ятий поверх, по гвинтових сходах... Як вони собі це уявляють? Створюють нестерпні умови для нього", - розповіла дочка Бекірова.

Вона повідомила, що сім'я намагається відмовити батька від голодування, але поки що безуспішно.

"Тато йде вже на крайні міри, намагаємося через адвоката умовити його не оголошувати голодування, але поки безуспішно", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Ісляма Веліляєва, всі вказівки у справі Бекірова надходять від ФСБ, тому спроби перевести його в медчастину є безрезультатними.

"Справа знаходиться на контролі ФСБ, тому доки не дадуть команду про його переведення - ніхто нічого не робитиме. Начальник СІЗО все жорстко тримає під контролем. Самостійно він нічим не займається", - повідомив адвокат.

Читайте також: Кожен день може стати останнім у житті мого батька - Елеонора Бекірова

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року на адміністративному пункті пропуску "Чонгар" російські прикордонники затримали Едема Бекірова, який виїхав до Криму до матері. Йому було висунуно обвинувачення за двома статтями кримінального кодексу РФ: ч. 2 ст. 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів, вчинені групою осіб за попередньою змовою) і ч. 2 ст. 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв, вчинені групою осіб за попередньою змовою). 13 грудня так званий "суд" у Сімферополі обрав Бекірову тримання під вартою до 11 лютого 2019 року, 7 лютого арешт було продовжено.

Бекіров - інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці, готувався до нової операції. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося. 15 січня Бекірова вивезли до сімферопольської лікарні на медобстеження, однак 18 січня його повернули в СІЗО, незважаючи на те, що обстеження мало тривати два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-