На Погоджувальній раді вшанували пам’ять одного з перших оборонців Криму

На Погоджувальній раді вшанували пам’ять одного з перших оборонців Криму

Укрінформ
Депутати Верховної Ради під час засідання Погоджувальної ради вшанували пам’ять прапорщика Сергія Кокуріна, який загинув у бою з російськими військовими під час оборони Криму у 2014 році.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рівно 5 років тому, 18 березня 2014 року, під час оборони своєї військової частини від диверсійних груп російського агресора у Сімферополі загинув на бойовому посту від кулі снайпера прапорщик Сергій Кокурін. Це була смерть першого військового - першого оборонця Криму. Вічна пам’ять і вічна слава прапорщику Сергію Кокуріну і всім українським героям, які полягли за незалежність України і які сьогодні на передовій захищають нашу державність", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій, закликавши парламентаріїв вшанувати пам’ять Кокуріна.

Читайте також: Міністри ЄС підтвердили невизнання анексії Криму Росією

Як відомо, 18 березня 2014 року під час штурму української військової частини у Сімферополі, загинув прапорщик Сергій Кокурін, і ще один офіцер був поранений. Загалом під час захоплення Криму загинуло двоє українських військових, двоє цивільних, дві людини було поранено, а Україна втратила понад 80% активів військово-морського флоту та численні військові об'єкти.

На сьогодні всі впливові міжнародні організації визнали окупацію й анексію півострова незаконними і засудили дії Росії. Зокрема, за цей час було ухвалено три резолюції ООН щодо Криму. Разом з тим, ряд західних країн запровадили проти РФ економічні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-