Активісти Берліна виступають за звільнення політв'язнів

Активісти Берліна виступають за звільнення політв'язнів

Укрінформ
У суботу в Берліні відбулася нечисленна акція в підтримку ув'язнених Кремля, організована німецькою громадською організацією Gedenkbund (Союз пам'яті).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В одній лише Росії понад 70 українців незаконно знаходяться у політичному ув'язненні; це якесь божевілля», - кажуть організатори. Але і в багатьох інших країнах, включаючи також Білорусі, Туреччини, Бразилії, Китаї, Венесуелі, Ірані, Саудівській Аравії та інших, свобода висловлення думок перебуває під загрозою. Тим важливіше бути солідарними й рішучими, мирно відстоювати право на свободу висловлення думок, кажуть німецькі активісти.

У 21 столітті політичне насильство й погрози незгодних з політикою влади залишається широко використовуватись практикою у багатьох країнах, включаючи деякі європейські. Людей кидають до в'язниці під надуманими приводами й за підставним «доказам». За словами організаторів, своєю акцією вони хотіли показати, що ніхто не забутий, ніхто не має бути кинутий у біді, що свобода – найвища цінність.

Читайте також: Amnesty International закликає пам'ятати про порушення прав людини в окупованому Криму

Учасники акції закликають усіх надати практичну підтримку політичних ув'язнених в будь-якій формі: проявити солідарність з цими людьми і їх рідними, надати фінансову допомогу, надсилати листи в'язням і організовувати інформаційні кампанії, щоб ці люди не були забуті.

Акція приурочена до Міжнародного дня політв'язнів, який відзначається 18 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-