МінТОТ назвав причини чергової аварії у Керченській протоці

МінТОТ назвав причини чергової аварії у Керченській протоці

Укрінформ
Безвідповідальність окупаційної влади Російської Федерації призвела до чергової аварії у Керченській протоці - через замулювання дна на мілину сіло судно Maryland під прапором Ліберії.

Про це напередодні повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

"13 березня морське судно Maryland сіло на мілину в районі повороту з Чушкінського на Єнікальське коліно Керч-Єнікальського каналу під час проходження через Керченську протоку", - йдеться у повідомленні.

За даними міжнародних систем моніторингу кораблів, морське судно під прапором Ліберії рухалося із Маріупольського морського торгового порту в напрямку італійського порту Маргера. Висота судна Maryland становить 13,9 метра, а його максимальна осадка - 7,7 м.

Після окупації Криму Російською Федерацією її адміністрації встановили обмеження по осадці суден на позначці 8 м. При цьому, за наявною інформацією, в районі повороту із Чушкінського на Єнікальське коліно Керч-Єнікальського каналу глибина конструкції на цій ділянці - 8,3 м. Таким чином, технічні характеристики судна дозволяли безперешкодно здійснити вихід із Азовського до Чорного моря. Проте незаконно побудований Росією Керченський міст укотре став перешкодою для вільного проходу суден з Азовського у Чорне море.

Читайте також: Глава МЗС Британії прокоментував нові санкції проти РФ

Через незаконне будівництва мосту і його неправильної конструкції спостерігається замулювання дна та відкладення піску в районі Керченської протоки. Причиною цього можуть бути велика кількість опор Керченського мосту, які займають значну площу дна у Керченській протоці, а також перешкоджають природному перетіканню води з Азовського у Чорне море.

Ілюстрація: mtot.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-