Росія має допустити міжнародних спостерігачів в окупований Крим - МЗС

Росія має допустити міжнародних спостерігачів в окупований Крим - МЗС

Укрінформ
Якщо Росія хоче довести, що в окупованому нею Криму немає порушень, мусить допустити на півострів спостерігачів ООН.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця 15 березня, виступаючи на спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому п’ятим роковинам окупації Криму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

“Російська Федерація вихваляється економічним та соціальним прогресом у Криму, але досі не надала доступ до півострова моніторинговій місії ООН з прав людини. Просте питання: якщо все так добре, чому б не дати ООН пересвідчитися у цьому?” - наголосив Кислиця.

Він додав, що у залі присутній російський представник, тож є нагода "почути виступ у кращих традиціях Комуністичної партії СРСР про те, як казково все у Криму, і як півострів процвітає під окупацією, що є неправдою".

Кислиця також підкреслив: “Міжнародна спільнота має право знати, як Росія справляється зі своїми зобов’язаннями як держава-окупант, на яку Женевська конвенція накладає зобов’язання щодо окупованої території”.

Читайте також: Близько 47 тисяч військових голосуватимуть на спецдільницях Донбасу

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН 15 березня обговорює ситуацію в тимчасово окупованому Криму. Засідання, присвячене п’ятим роковинам окупації, проходить у форматі Арріа, тобто на нього запрошені не лише члени Радбезу, а й представники інших держав-членів ООН та неурядових організацій. Від України у засіданні крім дипломатів беруть участь заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, програмний директор «Кримського дому» Алім Алієв, член Світового конгресу кримських татар Айла Бакаллі, родичка одного з полонених моряків Ольга Оприско.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-