На адмінмежі з Кримом затримали бойовика батальйону

На адмінмежі з Кримом затримали бойовика батальйону "Зоря"

Відео
Укрінформ
На адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, на КПВВ "Каланчак", прикордонники виявили бойовика батальйону "Зоря".

Про це повідомляє у Facebook Азово-Чорноморське регіональне управління Держприкордонслужби.

"Військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з співробітниками ГУ Нацполіції АР Крим викрили особу, причетну до дій незаконних збройних формувань на сході України. Чоловіка зупинили на КПВВ "Каланчак", коли він намагався перетнути адмінмежу з окупованою територією Криму", - йдеться у повідомленні.

Під час оформлення прикордонники Херсонського загону встановили, що громадянин України, 1992 року народження, порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та незаконно потрапив у Крим через "Керченський міст" з території РФ. Згодом він пішки намагався його залишити в напрямку материкової України.

Серед особистих речей громадянина виявили військову форму одягу та жетон "ВМФ России".

"У ході подальшого з’ясування всіх обставин спільно зі співробітниками поліції стало відомо про причетність даної особи до діяльності НЗФ і участі в бойових діях проти ЗС України.

Чоловік зізнався, що у 2014 році на території Росії його завербували до складу незаконного збройного формування "Зоря" на території Луганської області. Під час одного з боїв він отримав важкі поранення та згодом виїхав до РФ. Потім проживав в місті Пенза і був нагороджений нагрудним знаком "Крест Добровольца", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом до Нацполіції направлено повідомлення за можливими ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.260 КК України "Створення непередбачених законом збройних або військових формувань".

Читайте також: Вишколеного в Росії окупанта затримали на блокпості в районі ООС

У 2019 році прикордонниками спільно з іншими правоохоронними органами виявлено 59 таких осіб. До органів досудового розслідування направлено 39 повідомлень про виявлені кримінальні порушення за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст.260 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-