В Крим на запрошення РФ прилетить група французьких політиків - на річницю анексії

В Крим на запрошення РФ прилетить група французьких політиків - на річницю анексії

Укрінформ
Група французьких політиків на чолі з екс-депутатом парламенту Франції має намір прилетіти до окупованого Криму на п'яту річницю анексії півострова.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі".

"Група французьких політиків на чолі з екс-депутатом парламенту Франції Тьєррі Маріані прилетить 13 березня до Криму для участі в заходах, присвячених п'ятій річниці анексії Криму", - повідомляє "Крим.Реаліі" з посиланням на підконтрольне Кремлю видання "Кримінформ".

Уточнюється, що незаконне відвідування Криму депутатами парламенту Франції передбачається з 13 по 16 березня. У планах "візитерів" відвідування Ялти, Севастополя та міжнародного дитячого центру "Артек".

Читайте також: Україна вітає ухвалення Європарламентом резолюції щодо Росії - Парубій

Як повідомляв Укрінформ, в Україні прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за ст. 332-1 за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму екс-депутатом Маріані та іншими французькими політиками у 2016 році.

У МЗС України зазначають, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало в липні 2016 року звернення, в якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-