ФСБ відправляє на психіатричну експертизу ще трьох українських моряків

ФСБ відправляє на психіатричну експертизу ще трьох українських моряків

Укрінформ
Слідче управління ФСБ Росії призначило психолого-психіатричну експертизу ще трьом українським військовополоненим морякам - В'ячеславу Зінченку, Андрію Драчу та Володимиру Терещенку.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook.

"Сьогодні Слідче управління ФСБ Росії призначило проведення експертизи ще відносно трьох військовополонених українських моряків. Усього станом на сьогодні цю експертизу призначено стосовно 14 військовополонених", - пише Полозов.

Про призначення експертизи стало відомо під час проведення слідчих дій відносно військовополонених українських моряків В'ячеслава Зінченка, Андрія Драча та Володимира Терещенка.

Читайте також: Психіатричні експертизи порушують права полонених моряків у Росії - посольство США

За словами Полозова, сторона захисту наполягає на забезпеченні присутності адвоката при проведенні цієї експертизи.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські силовики захопили два катери і буксир ВМС Збройних сил України в Керченській протоці, в результаті чого 24 військовослужбовці потрапили у полон. Згодом їх вивезли до Москви, більшість із них тримають у СІЗО "Лефортово". 15 і 16 січня один з московських судів прийняв рішення продовжити арешт українських моряків до кінця квітня.

У РФ під час слідчих дій відносно 14 військовополонених моряків стало відомо, що захоплених українців, всупереч міжнародним законам, збираються відправити на психолого-психіатричну експертизу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-