Вісім кандидатів у президенти висловили проросійську позицію щодо Криму - експерт

Вісім кандидатів у президенти висловили проросійську позицію щодо Криму - експерт

Укрінформ
Питання Криму не входить ТОП-5 тем, які порушуються у риториці кандидатів у президенти, а в програмах 18 кандидатів Крим взагалі не згадується.

Питання Криму не входить у ТОП-5 тем, які порушуються у риториці кандидатів у президенти, а в програмах 18 кандидатів Крим взагалі не згадується.

Про це заявив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. Олександра Никонорова, головний редактор газети «Говорить Донбас» Сергій Пархоменко на засіданні «круглого столу» в Укрінформі на тему: «Іспит на державність. Повернення Донбасу й Криму та курс на ЄС і НАТО в програмах кандидатів в президенти-2019».

"Проблема зовнішньополітичного вибору України входить у ТОП-5 тем, які порушується у риториці кандидатів. Так само у ТОП-3 тем входить питання реінтеграції Донбасу, інше питання, на яких умовах, але практично всі кандидати про це так чи інакше говорять. А от питання Криму не входить у ТОП-5, і це є дуже серйозним і загрозливим моментом, який говорить про те, що питання Криму іде з риторики політичних діячів, і вони бояться брати відповідальність за повернення української території", - сказав Пархоменко.

Він поінформував, що аналіз програм 44 кандидатів у президенти попри те, що деякі з них знялися з виборів, виявив, що у програмах 18 кандидатів слово "Крим" взагалі не згадується. Пархоменко уточнив, що четверо з них натякають на деокупацію, коли комплексно говорять про окуповані території.

Читайте також: Герасимов у Раді прокрутив запис "розмови Тимошенко з Коломойським"

"Очевидно, маються на увазі Донбас і Крим, але без конкретики, і у 14 кандидатів про Крим взагалі нічого не сказано", - констатував він.

Пархоменко також поінформував, що 8 кандидатів у президенти, які на даний момент беруть участь у перегонах, висловили щодо Криму проросійську позицію, тобто заявили про необхідність дати жителям анексованого півострова воду і торгувати з окупаційною владою Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-