Сенцов написав листа українській активістці у Латвії

Сенцов написав листа українській активістці у Латвії

Лист
Укрінформ
Український кінорежисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують в російській колонії, у своєму листі, датованому 11 березня, подякував за підтримку українській громаді Латвії і повідомив, що у нього «все в порядку, ніяких особливих новин немає».

Про це повідомила Укрінформу українська активістка Тетяна Лазда, яка отримала листа.

«Дякую за те, що ви робите, за ваші акції і дії по допомозі Україні! Дякую! У мене тим часом все в порядку, але ніяких особливих новин немає», - пише Сенцов.

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Сенцова Ольга Дінзе розповіла, що його стан в колонії в Лабитнангі наразі стабільний.

Українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму в травні 2014 року. Його було засуджено в Росії до 20 років ув'язнення за обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму.

Читайте також: Сестра Сенцова: Олег продовжує активно працювати навіть у пекельних умовах колонії

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі протягом 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму - нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-