У містах окупованого Криму люди несли квіти до пам'ятника Шевченку

У містах окупованого Криму люди несли квіти до пам'ятника Шевченку

Укрінформ
У Севастополі 9 березня місцеві жителі поклали квіти до пам'ятника українському поету, письменнику і художнику Тарасу Шевченку, який стоїть на проспекті Жовтневої революції.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Члени Українського національно-культурного товариства Севастополя Маргарита Литвиненко, Олег Леус і Михайло Галунка першими поклали квіти, прочитали вірші поета, а також поговорили про його життєвий шлях.

Активісти також звернули увагу на те, що з пам'ятника поетові сколоті кілька гранітних плиток, однак комунальні служби поки не квапляться із відновлювальним ремонтом.

Читайте також: У Харкові запускали у повітря кульки із віршами Кобзаря

Упродовж години до пам'ятника поклали квіти ще близько десяти місцевих жителів, деякі з них читали вірші і молитви.

Раніше в Ялті жителі міста поклали квіти до пам'ятника Шевченку.

У Сімферополі свій мітинг біля пам'ятника Шевченку провели і проросійські активісти. Деякі виступаючі називали Шевченка «російським письменником».

Читайте також: Порошенко: Творчість Шевченка - духовна зброя, необхідна так само, як танки і гармати

Після проросійського мітингу біля пам'ятника Шевченку зібралися українці Сімферополя, які поклали букети в кольорах державного українського прапора, декламували улюблені вірші Кобзаря, а також експромтом виконали «Реве та стогне Дніпр широкий».

Як повідомлялося, 9 березня відзначали 205-річчя з дня народження українського поета, художника і мислителя Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-