Прокуратура АР Крим повідомила про підозру журналісту Скачку

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру журналісту Скачку

Укрінформ
У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України Прокуратурою АР Крим спільно з СБУ проведено обшук у проросійського журналіста Володимира Скачка.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури АР Крим.

"Під час обшуку було виявлено та вилучено низку матеріалів антиукраїнського спрямування, які починаючи з 2014 року розповсюджувались в українських та російських ЗМІ, у тому числі і ті, що містять заклики до вчинення дій спрямованих на зміну меж території України та ряд предметів із символікою держави-окупанта, що пропагує окупацію півострова", - йдеться у повідомленні.

На даний час, особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 КК України, найближчим часом до суду буде спрямовано клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Як повідомлялось, вчора СБУ провела обшук у автора ресурсу "Антифашист", скандального проросійського журналіста Володимира Скачка. Обшук відбувався в межах кримінального провадження щодо антиукраїнської діяльності російських державних медіа-структур в Україні. Скачко після обшуків СБУ заявив на своєму YouTube-каналі, що його підозрюють у заклику до порушення територіальної цілісності України. За його словами, обшуки пов'язані зі статтями, які він писав для російського видання "РИА Новости" у 2014 році. "Скоріше за все я йду як співучасник Кирила Вишинського", - сказав Скачко.

Читайте також: СБУ провела обшук у журналіста Скачка

Він зауважив, що до Херсону, куди його викликали на допит 11 березня він поїде.

У березні 2014 року Скачко був головним редактором тижневика "Киевский телеграф". Із березня 2014 року сайт видання припинив функціонувати. У листопаді 2018 року Скачка занесли на сайт волонтерського проекту "Миротворець" як антиукраїнського пропагандиста.

Фото: FB VLADIMIR SKACHKO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-