У Криму архієпископа Климента не пускають до “українського диверсанта” Дудки

У Криму архієпископа Климента не пускають до “українського диверсанта” Дудки

Укрінформ
В окупованому Криму керівництво Сімферопольського слідчого ізолятора не пускає архієпископа ПЦУ Климента до ув'язненого у "справі українських терористів" Володимира Дудки попри виданий "судом" дозвіл.

Про це архієпископ розповів у коментарі Крим.Реалії.

"У мене є дозвіл суду, щоб потрапити до Володимира Дудки. Однак у мене проблема, мене як священика не пускають до Володі, тому я не можу його сповідувати і причастити. Це позиція начальника сімферопольського СІЗО (Сергія Бережного – КР). Він мене лютою ненавистю ненавидить. Одного разу він заявив, що я займаюся протизаконною діяльністю і розпорядився не пускати мене на поріг СІЗО", – розповів архієпископ.

За його словами, рішення про недопуск керівництво СІЗО нічим не мотивувало. Зараз над цією проблемою працюють адвокати.

"Керівник СІЗО не може мене не пустити до ув'язненого, якщо в мене є відповідні дозволи", – додав архієпископ Климент.

Публічних заяв керівництва СІЗО на цей момент немає.

Читайте також: Денісова просить надати меддопомогу фігуранту "справи українських диверсантів"

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова просила російського омбудсмена Тетяну Москалькову забезпечити термінове надання кваліфікованої медичної допомоги фігуранту "справи українських диверсантів" Володимиру Дудці, якого незаконно утримують в СІЗО в окупованому Росією Сімферополі. За словами Денісової, українцю не надається належна медична допомога попри наявність у нього численних захворювань, головний біль та біль у шлунку.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в Криму на замовлення української розвідки.

У Службі безпеки України запевнили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

Фото: Антон Наумлюк/RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-