Аксьонов  може залишитися без крісла

Аксьонов може залишитися без крісла "прем’єра Криму" через український паспорт

Укрінформ
В окупованому Криму так званого "голову уряду" Сергія Аксьонова можуть позбавити влади під приводом того, що він зберіг український паспорт.

Про це в ефірі "ObozTV" розповіла правозахисниця Таміла Ташева.

"Щодо Аксьонова вже не вперше відбуваються сутички між Кремлем і місцевою так званою елітою. Він має багато проблем, давно ходять чутки, що його хочуть зняти. І це (наявність українського паспорта - ред.) дозволило б їм у законний спосіб усунути Аксьонова", - сказала вона.

Ташева впевнена, що в Аксьонова, його родини та інших кримських "високопосадовців" збереглися українські паспорти, хоч за російськими законами це є кримінальним злочином. Багато хто з кримських "чиновників" вивіз свої сім'ї за кордон.

Читайте також: За п'ять років окупації РФ перетворила Крим з перлини на чорну діру – євродепутат

Правозахисниця додала, що для виходу з українського громадянства треба написати заяву у відповідні органи, або ж громадянства може позбавити Президент України. Таких заяв не надходило ні від Аксьонова, ні від інших прислужників окупантів, зокрема, від призначеної окупантами "прокурора "Криму", а наразі депутата Держдуми Росії Наталії Поклонської. Тому, підкреслила Ташева, українська держава вважає цих зрадників своїми громадянами, які здійснюють злочини на території Кримського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-