Кримський

Кримський "суд" продовжив арешт фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір"

Фото
Укрінформ
Ленінський райсуд Севастополя продовжив до 7 травня арешт фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" Енверу Сейтосманову.

Про це повідомляють “Крим.Реалії".

Суд задовольнив клопотання слідчого і засідання проходило в закритому режимі. Про те, як проходив суд, інформувало об'єднання "Кримська солідарність".

Кримський "суд" продовжив арешт фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" / Фото: Кримська солідарність

Сейтосманова звинувачують у скоєнні злочину за частиною 2 статті 205.5 Кримінального кодексу Росії "Участь у діяльності терористичної організації". Братів Ернеса і Енвера Сейтосманових російські силовики затримали 10 травня у Тиловому Балаклавського району Севастополя після проведених обшуків.

Читайте також: Кримська правозахисниця в ОБСЄ навела докази переслідувань у Криму

Ернеса згодом відпустили. Енверу вручили постанову про порушення кримінальної справи. На наступний день підконтрольний Росії Ленінський районний суд Севастополя заарештував Енвера Сейтосманова.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії і в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список об'єднань, названих "терористичними".

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування вмотивованим за релігійною ознакою. Адвокати зазначають, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам. Міжнародне право забороняє вводити на окупованій території законодавство держави-окупанта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-