Під стінами ОБСЄ у Відні пройшла акція #LiberateCrimea

Під стінами ОБСЄ у Відні пройшла акція #LiberateCrimea

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада Відня та друзі України з інших країн провели біля штаб-квартири ОБСЄ у Відні акцію #LiberateCrimea з метою нагадати світові, що Крим є частиною України, яку окупував російський агресор.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Українська громада Відня вийшла сьогодні з мирною акцією під стіни ОБСЄ для того, щоб нагадати світовій спільноті, що Крим – це Україна. Акція приурочена до 5-х роковин окупації Криму. Минуло 5 років з моменту, коли у людей відібрали дім, свободу, здоров’я, сон, мирне життя. І ми хочемо ще раз нагадати, що Україна буде боротися за кожного громадянина, який знаходиться зараз на тимчасово окупованій території", - заявила співорганізатор акції, координатор міжнародного напряму діяльності Українсько-австрійського культурно-освітнього центру (Відень) Іоанна Бейтан.

Активіст української громади Ростислав Бортник наголосив на важливості проведення подібних акцій з метою нагадування міжнародної спільноті про анексію Криму: "Важливо нагадувати європейцям про те, що 5 років тому Росія окупувала Крим та здійснила агресію проти України. Потрібно продовжувати спільний тиск на агресора з тим, щоб він звільнив українську територію".

У Відні під стінами ОБСЄ пройшла акція #LiberateCrimea/ Фото Василя Короткого

У цей час у віденському палаці Хофбург саме розпочиналося засідання Постійної ради ОБСЄ, тож членів іноземних делегацій, які прибували до Хофбурга, учасники акції зустрічали скандуванням "Stop Russian aggression" (“Зупиніть російську агресію").

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук підійшов привітатися до активістів та повідомив, що українська делегація на сьогоднішньому засіданні робитиме особливий акцент саме на триваючій вже 5 років окупації Криму. "Ми сьогодні обговорюватимемо питання триваючої окупації Криму, триваючої агресії Росії проти України. Це те, що ми робимо кожного тижня на засіданнях Постійної ради ОБСЄ за підтримки наших міжнародних партнерів, ізолюючи Росію в її протиправних діях. І, таким чином, намагаємося наближати той момент, коли ми звільнимо окуповані території", - заявив він.

Підтримати українців також прийшли вже традиційно представники чеченської громади Відня, а також деякі інші жителі міста-друзі України. Учасники акції тримали плакати з написами "Крим наш", "Крим – це Україна", "Крим буде вільний", "Зупиніть російську агресію", а також виклали з окремих листів з літерами хеш-тег #LiberateCrimea.

Читайте також: Росія повинна повернути Крим Україні — Держдеп США

Як повідомлялося, зараз по всьому світу проходить міжнародна акція #LiberateCrimea, ініціатором якої є Кримськотатарський ресурсний центр. Акція покликана відзначити 5-ту річницю опору окупації Криму через демонстрації по всьому світу та інші прямі дії, що закликають до деокупації Криму, відновлення територіальної цілісності України та повної реалізації колективних та індивідуальних прав кримських татар на батьківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-