Країни Заходу засуджують окупацію Росією Криму — спільна заява

Країни Заходу засуджують окупацію Росією Криму — спільна заява

Укрінформ
Країни Заходу не забудуть про Крим і не відмовляться від нього.

Про це йдеться у спільній колонці в газеті The Guardian, авторами якої стали міністри МЗС України, Латвії, Естонії, Литви, Польщі, Швеції, Данії, Канади, Румунії, Великої Британії й Чехії.

“Ми не забудемо про Крим і не відмовимося від нього”, - йдеться у публікації.

За словами авторів, події, які сталися п'ять років тому в Криму, дали світу зрозуміти, що безпеку й свободу не можна сприймати як належне, і що необхідно захищати міжнародне право й колективну безпеку.

На їх думку, надання Заходом допомоги й підтримки Україні має велике значення, адже безпека самої України пов'язана з безпекою всієї Європи.

Глави МЗС додали, що Захід продовжить політику невизнання незаконної анексії Криму, й далі рішуче засуджуватиме російську агресію проти України.

Читайте також: Україна направила в Гаагу вже шість інформаційних листів про злочини РФ у Криму

Міністри також підкреслили, що скоординована політика міжнародних санкцій дає Росії чіткий сигнал: нехтування міжнародного права не залишиться без наслідків.

Як повідомлялось, 27 лютого у Києві проходить П'ятий Міжнародний форум "Окупований Крим: 5 років опору". В рамках форуму заплановані три панельні дискусії за участю керівництва держави, представників міністерств, дипломатів, правозахисників та активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-