Окупаційна влада Криму ретельно працює, щоб абітурієнти не вступали в українські виші

Окупаційна влада Криму ретельно працює, щоб абітурієнти не вступали в українські виші

Укрінформ
Окупаційна влада Криму ретельно працює, щоб жодна дитина не мала бажання вступати в українські виші.

Про це заявив під час Міжнародного форуму "Окупований Крим: 5 років опору" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Юсуф Куркчі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окупаційна влада дуже ретельно працює щодо того, щоб жодна дитина не мала бажання вступати в українські виші", - наголосив Куркчі.

За його словами, на батьків випускників чиниться тиск.

"І вся система окупаційного Криму починає працювати з батьками, починає психологічний тиск", - додав Куркчі.

Він також відмітив, що міністерство продовжуватиме працювати над збереженням зв'язків з громадянами України в окупованому Криму, також МінТОТ працюватиме над наданням якісних адміністративних послуг.

Як повідомляв Укрінформ, через ОЦ «Крим-Україна» 2018 року вступили 227 осіб. У 2017-му таких вступників було 204, а 2016-го – 153.

Читайте також: Кримська правозахисниця в ОБСЄ навела докази переслідувань у Криму

Цього року найбільше вступників обрали Таврійський національний університет ім. Вернадського – 88, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана – 31, Львівська політехніка – 24.

Як повідомлялось, 27 лютого у Києві проходить П'ятий Міжнародний форум "Окупований Крим: 5 років опору". В рамках форуму заплановані три панельні дискусії за участі керівництва держави, представників міністерств, дипломатів, правозахисників та активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-