Бекірову стало зле у кримському

Бекірову стало зле у кримському "суді"

Політв’язні
Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму повернув у СІЗО тяжко хворого кримськотатарського активіста Едема Бекірова після того, як йому стало зле під час засідання.

А також відмовив адвокатам у заміні Бекірову запобіжного заходу на домашній арешт, повідомляє "Кримська солідарність" у Facebook.

"Сьогодні, 26 лютого 2019 року, відбулося судове засідання у «справі Едема Бекірова». Під час слухання йому стало зле. На прохання сторони захисту змінити запобіжний захід хоча б на домашній арешт, суддя відповів відмовою, залишивши запобіжний захід без змін, до 12 квітня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ 12 грудня 2018 року на адміністративному пункті пропуску «Чонгар» російські прикордонники затримали Едема Бекірова, який виїхав до окупованого Криму до матері. Йому було пред'явлено обвинувачення за двома статтями кримінального кодексу РФ: ч. 2 ст. 222 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів, вчинені групою осіб за попередньою змовою) і ч. 2 ст. 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, вчинені групою осіб за попередньою змовою). 13 грудня так званий "суд" в Сімферополі обрав Бекірову утримання під вартою до 11 лютого 2019 року, 7 лютого термін продовжили.

Читайте також: Кримський "суд" залишив Бекірова за гратами

Бекіров - інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці, він готувався до нової операції. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося. 15 січня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Бекірова вивозили в сімферопольську лікарню на медобстеження. 18 січня стало відомо, що Бекірова повернули в СІЗО, всупереч тому, що обстеження повинно було тривати два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-