Володар

Володар "Оскара-2019" Куарон закликав Росію звільнити Сенцова

Укрінформ
Мексиканський режисер, лауреат цьогорічної премії "Оскар" Альфонсо Куарон закликав звільнити утримуваного в РФ українського колегу Олега Сенцова.

Про це інформує міжнародна неурядова організація "PEN America" у Facebook.

"Лауреат “Оскара” Альфонсо Куарон приєднався до нас із закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова", – йдеться у повідомленні.

На фото, розміщеному в соцмережі, видно, що режисер прийшов на церемонію вручення “Оскара-2019” зі значком учасника кампанії за свободу Олега Сенцова.
Читайте також: "Оскар" назвав найкращого режисера

Як відомо, Куарону вручили золоту статуетку в номінації "Найкращий режисер" за фільм "Рома".

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Кольченка засудили на 10 років позбавлення волі, а Сенцова - на 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі протягом 145 днів і заявив про припинення голодування від 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили на 12 років колонії суворого режиму - нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-