Прокуратура АРК розслідує понад півтори тисячі кримінальних проваджень

Прокуратура АРК розслідує понад півтори тисячі кримінальних проваджень

Укрінформ
Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим розслідується понад півтори тисячі кримінальних проваджень.

Про це сказав прокурор АРК Гюндуз Мамедов в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Із червня 2014 року таких проваджень 1506", - розповів прокурор.

Він додав, що за результатами досудового розслідування до суду направлено 144 обвинувальні акти, у 21 уже є обвинувальні вироки, що набули чинності. Ще близько 358 проваджень розслідують слідчі прокуратури, 85 обвинувальних актів — у судах, винесено сім вироків.

Читайте також: У Гельсінкі пройшла акція до 5-річчя російської окупації Криму

Мамедов зазначив, що кримінальні провадження щодо подій на окупованому півострові важко розслідувати не тільки через те, що немає доступу до цієї території, а й через відсутність напевної методології розслідування злочинів в умовах окупації.

"Коли ми прийшли (Мамедов зі своєю командою до прокуратури АРК - ред.), у серпні 2016 року, у слідчому відділі головкому НПУ було всього троє слідчих. А слідство СБУ взагалі не було відтворено. Його не існувало. Ці всі провадження розпочинали колись слідчі прокуратури і, у міру створення слідчих підрозділів СБУ, Нацполіції, ми передавали їм кримінальні провадження, і одночасно нам доводилося навчати їхніх співробітників. Я зараз кажу в основному про злочини проти основ національної безпеки, які лягли на наші плечі. Найскладніше - не було практики в цій категорії кримінальних злочинів", - наголосив Мамедов.

Читайте також: Окупанти порушили закони війни щодо полонених моряків - прокуратура АРК

Він зазначив, що прокуратурі АРК вдалося на сьогодні встановити дев'ятнадцять тисяч із гаком осіб - співробітників правоохоронних органів (а їх у Криму було 20 тисяч), які працювали в держорганах на момент окупації. Ще є органи державної влади, люди, які очолювали Раду міністрів, райадміністрації, багато інших держустанов, яких також встановлює, персоналізує прокуратура. Це, на думку Мамедова, дасть можливість зрозуміти, що насправді відбувалося під час окупації півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-