Умови утримання євромайданівця Коломійця в Краснодарі найбільш жорсткі - консул

Умови утримання євромайданівця Коломійця в Краснодарі найбільш жорсткі - консул

Укрінформ
Українського політичного в'язня, учасника Євромайдану Андрія Коломійця утримують у колонії російського Краснодара, де «найбільш жорсткі умови утримання» в порівнянні з іншими колоніями з українськими громадянами.

Про це розповів виконувач обов'язків генерального консула України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський, повідомляє Крим.Реалії.

«Умови утримання і «опіка» Андрія з боку співробітників колонії, мабуть, найбільш жорсткі, порівняно з іншими установами, де перебувають наші громадяни, ув'язнені за політичними звинуваченнями. Під час зустрічі – спостереження і відеозапис за бесідою консула зі своїм громадянином ведуть 3-4 людини з числа оперативних співробітників. Вони не перешкоджають розмовам, проте в такій ситуації ніяких нарікань із боку ув'язненого не піднімається – дійсний стан речей, всі новини дізнаємося вже від дружини», – зазначив Малишевський.

За його словами, Коломієць зазнає труднощів зі сповіданням ісламу.

«Присутність консула дозволяє ув'язненому триматися впевненіше, знаючи, що тебе підтримують, пам'ятають і кожні два місяці відвідують. На жаль, зі сповіданням ісламу в «православній колонії» важко, Андрій якось справляється, однак це непросто», – наголосив консул.

Малишевський додав, що Генконсульству України в Ростові-на-Дону вдалося відвідати майже всіх політичних ув'язнених, які утримуються в пенітенціарних установах на території консульського округу, зокрема, Коломійця відвідали 13 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, українському політв'язню Андрію Коломійцю в російській колонії не надають необхідну медичну допомогу, його здоров'я погіршується. Про це повідомила його дружина Галина Коломієць, яка з 11 до 13 лютого перебувала в колонії на побаченні з чоловіком.

Читайте також: Українському політв'язню Коломійцю стало гірше в колонії РФ

Українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця затримали на території Кабардино-Балкарії у травні 2015 року за підозрою у зберіганні наркотиків. Після затримання його привезли до анексованого Криму і звинуватили в замаху на вбивство двох кримських «беркутівців».

У червні 2016 року російський суд в анексованому Криму засудив Коломійця до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Російська правозахисна організація «Меморіал» вважає Андрія Коломійця політв'язнем і вимагає його негайного звільнення.

У квітні 2017 Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-