Окупанти в Криму незаконно використовують сім українських телеканалів

Окупанти в Криму незаконно використовують сім українських телеканалів

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України звернулася до Українського державного центру радіочастот щодо перенесення на територію Херсонської області семи телевізійних каналів, які незаконно використовуються в анексованому Криму.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський у Facebook.

"В рамках роботи Комісії при Мінінформі Національна рада звернулася до Українського державного центру радіочастот щодо перенесення 7 телевізійних каналів, які незаконно використовуються в Яни Капу (Красноперекопську) окупаційною владою, до Чаплинки Херсонської області", - зазначив він.

За його словами, це рішення дозволить збільшити кількість українських телеканалів, що ефективно мовитимуть в аналогу з вежі КРРТ в Чаплинці, на територію Чаплинського і Каланчацького районів Херсонської області та Красноперекопського району тимчасово окупованого Криму.

Окрім того, повідомив Костинський, для Чаплинки Херсонської області Національна рада замовила додаткові частоти з метою подальшої розбудови українського телерадіомовлення за аналоговою технологією на межі з Кримом.

Національна рада вже видала тимчасові дозволи і ліцензії для здійснення мовлення з Чаплинки семи радіостанціям, 30 телеканалам в цифровому стандарті DVB-T2 та 4 телеканалам в аналогу.

Читайте також: Розпалювання ворожнечі: Нацрада позапланово перевірить "112 Україна"

Костинський нагадав, що цього місяця Концерн РРТ забезпечив збільшення висоти вежі в Чаплинці з 93 до 133 метрів в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-