Захисника політв'язнів Курбедінова хочуть виключити з Кримської колегії адвокатів

Захисника політв'язнів Курбедінова хочуть виключити з Кримської колегії адвокатів

Укрінформ
Юриста Еміля Курбедінова, який захищає в судах багатьох політв'язнів в окупованому Криму та Росії, мають намір виключити з Кримської центральної колегії адвокатів.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Сьогодні, 22 лютого 2019 року об 11 годині дня, очікується засідання президії "КЦКА" (Кримська центральна колегія адвокатів), членом якої є відомий в усьому світі своєю професійною і правозахисною діяльністю адвокат Еміль Курбедінов. На цій зустрічі з великою часткою ймовірності він буде виключений зі складу даної колегії. КЦКА, не зробивши спроби оскаржити попередження Мін'юсту, має намір залишити адвоката Курбедінова без підтримки і допомоги", - йдеться в повідомленні.

Правозахисники повідомляють, що міністерство юстиції Росії зажадало вилучити адвоката Еміля Курбедінова з «Кримської центральної колегії адвокатів» до 1 березня 2019 року. Інформують, що раніше президент Федеральної палати адвокатів Юрій Пилипенко заявляв: Палата давно визначилася з позицією у справі Курбедінова і вважає претензії до нього незаконними. Однак рішення КЦКА суперечить даній заяві.

"Вимушене подібне ставлення колегії адвокатів до своїх учасників і членів говорить про те, що сьогодні силові структури, використовуючи законодавство в якості важелів для нейтралізації інакодумців, почали тиск вже й на адвокатів, що є небезпечним прецедентом для будь-якого суспільства", - вважають в "Кримській солідарності".

Читайте також: Фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" окупанти "шиють" ще й заклики до терактів

Журналіст Антон Наумлюк пише в Facebook, що Мін'юст РФ зобов'язав колегію виключити Курбедінова після двох адміністративних арештів за статтею 20.3 КоАП за однакові пости в Facebook і в ВК в 2013 році. Також в рішенні Мін'юсту йдеться, що він не може бути учасником або засновником іншої колегії. Таким чином, Курбедінова фактично позбавляють адвокатського статусу. Він оскаржив розпорядження в судовому порядку, однак рішення за скаргою ще не було.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-