У Росії заявили, що Балуха відправили до місця відбування покарання

У Росії заявили, що Балуха відправили до місця відбування покарання

Політв’язні
Укрінформ
Засудженого російською владою в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха відправлено до місця відбування покарання.

Про це заявила у вівторок уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова, повідомляє ТАСС.

"Я розумію тривогу і хвилювання, яке відчувають родичі Володимира Балуха. Однак, відповідно до російського законодавства, кінцеве місце відбування покарання не повідомляється родичам і адвокату до моменту фактичного прибуття ув'язненого", - сказала вона.

На даний момент, як стверджує Москалькова, адвоката Балуха проінформовано про його відправку до місця відбування покарання.

Москалькова також зазначила, що, за інформацією керівництва ФСВП РФ, Балух почувається нормально, ніяких скарг з приводу стану здоров'я він не висловлював.

"Як тільки Володимир Балух опиниться на місці, про це також негайно буде повідомлено його адвокату і рідним", - підкреслила російський омбудсмен.

Раніше у вівторок, 19 лютого, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балух знаходиться в СІЗО в російському Краснодарі. При цьому в СІЗО Краснодара відмовилися давати будь-яку інформацію з цього приводу.

Кримська правозахисна група напередодні повідомила, що Балуха з СІЗО Сімферополя етапували до Краснодара в сусідній Росії голодним і без речей.

13 лютого Кримська правозахисна група повідомила, що Балуха етапували з керченської колонії в СІЗО Сімферополя.

За інформацією правозахисників, касаційне подання подав заступник прокурора Криму Сергій Булгаков, колишній співробітник української прокуратури АР Крим, щодо якого відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відмовив захисту Балуха в перерахунку терміну його покарання. Суд засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4 тисяч гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.

Читайте також: Балуха етапували в Росію голодним і без речей – правозахисники

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в'язнем. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ​​ним на власному будинку табличка "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-