Суд продовжив арешт екс-главі

Суд продовжив арешт екс-главі "МОЗ" Криму, обвинуваченому в держзраді

Укрінформ
Дніпровський районний суд Києва 18 лютого продовжив на два місяці арешт екс-міністру охорони здоров'я Криму Петру Михальчевському, обвинуваченому в державній зраді і сепаратизмі.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

На судовому засіданні 18 лютого питання про продовження арешту підняла суддя, яка головує, Мирослава Марченко. У відповідь адвокат Валентин Рибін, який захищає Михальчевського, подав клопотання про відвід суддів. На його думку, суддівська колегія продемонструвала упередженість, коли підняла питання продовження арешту замість прокурора. Заслухавши захисника, судді відхилили про свій відвід.

Прокурор Роман Мурачев попросив залишити обвинуваченого в СІЗО. Він заявив, що продовжити арешт необхідно, оскільки обвинувачення на адресу "екс-міністра" обґрунтовані. Адвокат просив перевести його клієнта під домашній арешт.

Суддя відхилила клопотання захисту, і залишила Михальчевського в СІЗО до 18 квітня.

Наступне засідання суду призначено на 28 лютого.

Читайте також: “Екс-міністру охорони здоров'я" окупованого Криму продовжили арешт

Як повідомлялося, з 8 січня 2018 року Петро Михальчевський знаходиться під вартою: спочатку він утримувався в СІЗО Херсона, влітку його перевезли в київський ізолятор. У червні розслідування у справі "екс-міністра" було завершено, зараз його розглядає Дніпровський районний суд Києва.

Михальчевський займав пост "міністра охорони здоров'я" Криму з 27 лютого по 10 червня 2014 року в уряді, підконтрольному Росії. Прокуратура АРК вважає, що тим самим він скоїв діяння, передбачені ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність) і ст. 111 (державна зрада).

Сам Михальчевський визнає, що працював "міністром охорони здоров'я", але не вважає це держзрадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-