Слідчі РФ допитали українського моряка, якому вчора продовжили арешт

Слідчі РФ допитали українського моряка, якому вчора продовжили арешт

Укрінформ
У Москві пройшли слідчі дії щодо військовополоненого моряка, капітана другого рангу ВМСУ Дениса Гриценка, в ході яких він відповідав, як військовополонений, відповідно до Женевської конвенції.

Про це повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

«14 лютого відбулися слідчі дії стосовно військовополоненого капітана другого рангу ВМСУ Дениса Гриценка. В ході допиту Гриценко повідомив відомості, передбачені статтею 17 третьої Женевської конвенції. А також заявив, що є військовополоненим. Відповідаючи на запитання адвоката, Денис повідомив про умови тримання і про стан здоров'я», - повідомив Полозов.

За його словами, в ході слідчих дій було заявлено ряд клопотань, у тому числі про залучення до матеріалів справи завіреного перекладу резолюції ПАРЄ 2259 (2019) «Ескалація напруженості в Азовському морі, Керченській протоці і загрози європейській безпеці».

Читайте також: Москалькова відвідала українських моряків у СІЗО - заявляє про "постійний меднагляд"

Під час спілкування наодинці Денис поділився враженнями про «вчорашнє засідання суду», він був дуже радий бачити в залі суду людей, які прийшли підтримати українських військовополонених. «Треба зазначити, що Денис Гриценко перебуває в доброму моральному стані, здоровий. Багато читає, відмінно орієнтується в політичному порядку, незважаючи на наявність єдиного джерела інформації в камері у вигляді телевізора з російськими каналами», - резюмує адвокат.

Як відомо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24-х моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими «судами» рішення про арешт захоплених у полон моряків, усіх їх перевезли до Москви.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив рішення про продовження на три місяці арешту полоненим українським морякам. Адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду м. Москви про продовження терміну тримання під вартою всіх 24 українських моряків.

Як повідомляв Укрінформ, Московський міськсуд уже відмовив у задоволенні скарг на продовження арешту 16 військовополоненим українським морякам із 24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-