Українських моряків у Лефортово шантажують побаченнями з рідними - адвокат

Українських моряків у Лефортово шантажують побаченнями з рідними - адвокат

Укрінформ
Українським морякам, які перебувають у російському полоні, не дозволяють бачитися з рідними, поки вони не дадуть потрібні слідству свідчення.

Про це розповів в ефірі ObozTV адвокат Микола Полозов, який захищає інтереси полонених українців.

"Жодних побачень із рідними слідство не дозволяє, так само, як і не дозволяє телефонні дзвінки. Питання ставиться руба – якщо визнаєте себе винними, якщо даєте потрібні слідству свідчення, то вам дадуть побачення з рідними. Якщо ви стоїте на своїй позиції, що ви військовополонені, – сидіть без побачень. Це певною мірою форма тиску на військовополонених", – зазначив він.

Полозов також підкреслив, що в умовах СІЗО у полонених "здоров'я не додається, тільки зменшується".

Читайте також: Московський суд залишив під вартою чотирьох українських моряків

"Поранені моряки також перебувають у Лефортово, досі слідство не дало жодних відповідей на клопотання захисту про переведення їх на госпіталізацію в Україну чи нейтральну країну, або про переведення на госпіталізацію в цивільну клініку, не пов'язану з тюремними лікарнями. Ми чекаємо на відповідь. Що ж до стану здоров'я інших моряків, є проблеми із загостренням хронічних захворювань", – розповів він.

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого Московський міський суд відхилив апеляції другої "четвірки" військовополонених українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки, залишивши їх під вартою до кінця квітня. Мова йде про Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка і Сергія Цибізова.

7 лютого Московський міський суд відмовив у задоволенні скарг на продовження арешту першій "четвірці" моряків: Володимиру Терещенку, Сергію Попову, Богдану Головашу й Андрію Шевченку.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24-х моряків.

Після ухвалення підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків їх усіх перевезли до Москви.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив рішення продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам. Адвокати моряків оскаржили це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-