Московський суд залишив під вартою чотирьох українських моряків

Московський суд залишив під вартою чотирьох українських моряків

Укрінформ
Московський міський суд у вівторок відхилив апеляції ще чотирьох військовополонених українських моряків, залишивши їх під вартою до кінця квітня.

Про це координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив у Facebook.

«Відбулося засідання апеляційної інстанції Мосміськсуду стосовно другої четвірки військовополонених моряків. Воно не відрізнялося оригінальністю і, як у випадку з першою четвіркою, рішення суду першої інстанції про продовження запобіжного заходу було залишено в силі», - зазначив Полозов.

За його словами, 12 лютого в Московському міському суді відбувся розгляд апеляційних скарг захисту другої четвірки військовополонених українських моряків: Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка і Сергія Цибізова.

Усіх чотирьох військовополонених доправили до суду, однак за клопотанням слідчого, підтриманого прокурором, суд прийняв рішення провести судове засідання в закритому режимі, розповів Полозов.

«У ході засідання захист подав клопотання про залучення копій резолюції ПАРЄ, в якій міститься вимога до російської влади про негайне звільнення захоплених військових моряків і поводження з ними відповідно до норм женевських конвенцій. У задоволенні цього клопотання було відмовлено», - зазначив адвокат.

За його словами, остаточне рішення суду стало таким же, як і щодо попередньої четвірки - постанову Лефортовського районного суду Москви залишено без зміни, а військовополонені залишаються в СІЗО до кінця квітня.

Читайте також: Полозов розповів про слідчі дії щодо полоненого моряка

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Московський міський суд відмовив у задоволенні скарг на продовження арешту першій «четвірці» військовополонених українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки: Володимиру Терещенку, Сергію Попову, Богдану Головашу й Андрію Шевченку.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24-х моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими «судами» рішення про арешт захоплених у полон моряків, їх усіх перевезли до Москви.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив рішення продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам. Адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду м. Москви про продовження терміну тримання під вартою всіх 24-х українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-