Справа Хізб ут-Тахрір: кримський

Справа Хізб ут-Тахрір: кримський "суд" не дозволив Бєлялову побачення з сім'єю

Укрінформ
У четвер "суд" в окупованому Криму відмовив фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" Мемету Бєлялову в задоволенні апеляційної скарги на заборону побачень з рідними.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Суд відмовив обвинуваченому (Меметову Бєлялову - ред.) у скарзі і постановив залишити рішення в силі, посилаючись на те, що побачення з рідними може "зашкодити слідству" і сприяти "знищенню слідчих доказів", - повідомили в "Кримській солідарності".

По відеозв'язку з "Київським районним судом" м.Сімферополь Бєлялов повідомив про те, що йому довгий час не дають можливість побачитися з сім'єю.

Читайте також: Фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" відмовили в апеляції

При цьому адвокат Бєлялова Едем Семедляєв, який виступив у "суді", заявив, що упродовж півтора року слідчий не навів жодного переконливого доказу, який би вказував на вину підсудного. Це не перший випадок ігнорування скарги Бєлялова на рішення "суду" - 16 січня 2019 року йому вже відмовили в апеляції на рішення "суду" першої інстанції про продовження запобіжного заходу до 9 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисараю - Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір'яєва та Ернеса Аметова. ФСБ інкримінує їм участь у забороненій в Росії та анексованому Криму організації "Хізб ут-Тахрір" (друга бахчисарайська група).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-