Денісова: У Бекірова - алергія через грибок у камері

Денісова: У Бекірова - алергія через грибок у камері

Укрінформ
В ув'язненого у Криму Едема Бекірова з'явилася алергічна реакція, ймовірно через грибок у камері.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"За інформацією, яку я отримала від доньки Едема Бекірова, у кримського татарина з’явилася алергічна реакція. Сьогодні до Бекірова пустили адвоката. Також на зустрічі були присутні так званий «уповноважений з прав людини» в Криму Людмила Лубіна, Керівник сімферопольського СІЗО Сергій Бережний та т.в.о начальника медичної частини сімферопольського СІЗО Олексій Іщенко", - повідомила Денісова.

Під час спілкування з’ясувалося, що в Едема Бекірова та його співкамерника Сервера Мустафаєва з’явилася алергія, ймовірно через грибок у камері.

"З цього можна зробити висновок, що умови утримання обох політв’язнів не відповідають встановленим нормам. Враховуючи усі наявні хвороби, Бекірова вже мали направити до лікарні. Чоловіку стає дедалі гірше і зараз додалася ще й алергічна реакція організму", - зазначила вона.

"Після побаченого Олексій Іщенко пообіцяв, що Едема відвезуть до лікарні. У свою чергу Сергій Бережний запевнив, що умови утримання обох чоловіків покращать найближчим часом".

Денісова повідомила, що вже надіслала звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової. "Прошу сприяти встановленню походження алергічної реакції утримуваних громадян України, наданню їм відповідної медичної допомоги та забезпеченню належними умовами", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року на адміністративному пункті пропуску «Чонгар» російські прикордонники затримали Едема Бекірова, який виїхав в окупований Крим до матері. Йому було висунуто обвинувачення за двома статтями кримінального кодексу РФ: ч. 2 ст. 222 (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів, здійснені групою осіб за попередньою змовою) і ч. 2 ст. 222.1 (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв, здійснені групою осіб за попередньою змовою). 13 грудня так званий "суд" у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід - тримання під вартою до 11 лютого 2019 року.

Читайте також: У кримській лікарні Бекірова "підсадили" на інсулін

Бекіров - інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці, він готувався до нової операції. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося. 15 січня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Бекірова вивозили в сімферопольську лікарню на медобстеження. 18 січня стало відомо, що Бекірова повернули в СІЗО, попри те, що обстеження мало тривати два тижні.

Дочка політв'язня неодноразово заявляла, що стан здоров'я її батька постійно погіршується через антисанітарні умови утримання, психологічний тиск і неадекватні медичні маніпуляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-