Денісова питає в Москалькової, чому український моряк мерзне в аварійній камері

Денісова питає в Москалькової, чому український моряк мерзне в аварійній камері

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулась до російського омбудсмена Тетяни Москалькової і радника голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова з проханням сприяти перевірці умов, в яких утримують одного з українських військовополонених моряків Володимира Терещенка.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, вона зауважила, що моряк Терещенко утримується у холодній аварійній камері старого корпусу московського СІЗО «Лефортово», де немає гарячої води.

Крім того, додала Денісова, Терещенко досі не отримав жодного листа від рідних та друзів, а вони пишуть йому вже більш ніж два місяці, по кілька разів на тиждень. Моряку відмовили і у телефонних розмовах.

Читайте також: Моряк Терещенко потерпає в московському СІЗО від холоду та не отримує листи

"У листі, який я отримала від Тетяни Москалькової 26 грудня 2018 року, йдеться про двомісні чисті та нещодавно відремонтовані камери, де є холодильник, телевізор та рукомийник з гарячою водою. Ці умови зовсім не схожі на ті, у яких перебуває наш моряк", - наголосила Денісова.

За її словами, вона поінформувала Москалькову та Федотова про грубі порушення з боку РФ.

"Попросила посприяти у проведенні перевірки умов утримання українських моряків. У разі, якщо ці умови не відповідають обговореним раніше, - перевести Володимира Терещенка в іншу більш облаштовану камеру", - повідомила Денісова.

Вона також просить РФ надати Терещенку можливість здійснення телефонних дзвінків та отримання листів від рідних.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли в Москву, де зараз утримують у СІЗО "Лефортово".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони військовополонені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-