Балух не проситиме про помилування - Чийгоз

Балух не проситиме про помилування - Чийгоз

Укрінформ
Незаконно засуджений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух не має наміру просити про помилування.

Про це розповів у понеділок Крим.Реалії заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«Балух усвідомлює, що ніякого правосуддя в Росії немає, і рішення про відмову у звільненні його не здивувало. Він не визнає свою провину. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом Росії, засуджений має визнати провину і звернутися з проханням про помилування. Просити, щоб його помилували і «дали умовно», він не буде. Свій термін він буде досиджувати», - сказав Чийгоз.

Читайте також: Кримський "суд" відмовився скоротити термін Володимиру Балуху

Як повідомлялося, 25 січня підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив українському активісту Володимиру Балуху в умовно-достроковому звільненні.

Раніше підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Володимира Балуха політичним в'язнем. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ним на власному будинку табличка «Вулиця Героїв Небесної сотні,18».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-