Клімкін підтвердив готовність подискутувати із Земаном про Крим

Клімкін підтвердив готовність подискутувати із Земаном про Крим

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає однозначною офіційну позицію Чехії щодо невизнання анексії Криму Росією попри заяви з цього приводу президента країни Мілоша Земана.

Про це Клімкін заявив на спільній із главою МЗС Чеської Республіки Томашем Петршічеком прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що Чеська Республіка є другом України. Є офіційна позиція Чеської Республіки - вона, як ви знаєте, підтримує всі санкції Європейського Союзу, в тому числі щодо окупованого Криму. Тому саме таку позицію я вважаю однозначною позицією Чехії", - сказав Клімкін.

Він також нагадав, що вже публічно заявляв про готовність подискутувати з президентом Чехії Мілошем Земаном на основі фактів і міжнародного права "стосовно всіх політичних питань".

Читайте також: Чехія хоче подвоїти квоту на працевлаштування українців

"Я сподіваюся, що він прийме цю мою пропозицію і, якщо Томаш (Петршічек - ред.) запросить, під час мого наступного візиту до Праги я з ним (Земаном - ред.) зустрінусь і подискутую", - зазначив очільник МЗС України.

Як повідомлялося, президент Чеської Республіки Мілош Земан заявив, що приєднання Криму до Росії є доконаним фактом, хоча це була незаконна анексія території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-