Моряк Терещенко потерпає в московському СІЗО від холоду та не отримує листи

Моряк Терещенко потерпає в московському СІЗО від холоду та не отримує листи

Укрінформ
Полоненого українського моряка Терещенка утримують у холодній камері, також він не отримує листи.

Про це повідомила його адвокат Анастасія Георгієвська у Facebook.

"Наразі жодного листа він не отримав, хоча його родичі та друзі пишуть йому 1-2 рази на тиждень. Від нього сестра отримала лише одну листівку, хоча він написав вже 4", - зазначила адвокат.

За її словами, Терещенка утримують у старому корпусі СІЗО, де немає гарячої води. Українець просив, аби його перевели в іншу камеру, бо в нинішній холодно, у стінах дірки, проте безрезультатно. Співкамерник Терещенка - обвинувачуваний у тероризмі мусульманин, який не говорить російською, тому спілкуватися їм важко.

Читайте також: Полозов: Вимагатимемо звіт щодо здоров'я поранених моряків

Український бранець вже написав заявку на медичний огляд, намагається домогтися права на дзвінок, адже при затриманні йому не дали цього зробити. Ще він дуже переживає за собаку Джесі з рейдового буксира «Яну Капу» - коли моряків захопили у полон, Джесі залишилася на судні і що з нею - не відомо.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Зараз 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони військовополонені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-