Відбулося жеребкування на відвідування полонених моряків у Лефортово - адвокат

Відбулося жеребкування на відвідування полонених моряків у Лефортово - адвокат

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов, який координує роботу команди захисту військовополонених українських моряків, повідомив, що в п'ятницю пройшло жеребкування на відвідування українських моряків адвокатами в СІЗО Лефортово в найближчі два тижні.

Про це Полозов повідомив кореспондентові Укрінформу.

«В п'ятницю відбулося жеребкування на відвідування адвокатами нашої команди підзахисних українських моряків у СІЗО Лефортово. Займаємося поточною роботою, у тому числі вирішенням побутових проблем. Скажімо, в одного моряка болісно ріжеться зуб мудрості, в іншого – цукровий діабет і т. д.», - розповів Полозов.

За його словами, в лютому очікується проведення психіатричних експертиз затриманих, а також допити.

«Розгляд наших апеляцій на продовження запобіжного заходу, мабуть, пройде в середині лютого. Наші підзахисні просять про особистій присутності в Мосміськсуді. Але це прохання не можуть задовольнити», - припускає адвокат.

Читайте також: Полозов розповів про переговори в ПАРЄ щодо резолюції про українських моряків

Він також повідомив, що найближчим часом очікується подання в ЄСПЛ індивідуальних скарг від українських полонених моряків. Інкорпорація даних справ до європейської системи правосуддя є важливим фактором. Подавати скарги будуть українські юристи.

Як повідомлялося, у четвер ПАРЄ ухвалила резолюцію «Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці», в якій офіційно вимагає від Росії звертатися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Читайте також: Росія не дає родичам українських моряків дозволу на побачення - адвокат

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових корабля, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз моряки знаходяться в Москві в СІЗО. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Як відомо, Женевська конвенція - міжнародно-правовий документ, який регулює поводження з військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-