Адвокат підтвердив, що поранених моряків хочуть переводити до Лефортово

Адвокат підтвердив, що поранених моряків хочуть переводити до Лефортово

Укрінформ
ФСБ Росії сьогодні повідомила адвокатів двох поранених українських моряків та представника СБУ, що вони направили в управління федеральної служби виконання покарань РФ документ про переведення трьох українців з медчастини СІЗО «Матроська тиша» у СІЗО «Лефортово».

Про це Громадському повідомив адвокат полоненого Василя Сороки Сергій Бадамшин.

«Так, сьогодні мій колега в отримав таке повідомлення від слідчих. Коли саме планують ніхто не каже. Напевно наступного тижня», - сказав адвокат.

Натомість захисник зазначив, що сьогоднішня заява радника президента Росії Михайла Федотова, яку оприлюднила українська уповноважена з прав людини Людмила Денисова, про те, що стан здоров’я моряків задовільний, не відповідає дійсності. У заяві зазначено, що набряк на руці Василя Сороки виник нібито через користування еспандером.

«Звісно дивує формулювання про те, що набряк з’явився через користування еспандером. Це говорить про непрофесійний підхід з боку лікарів. Адже ми всі бачили, що набряк не зійшов з моменту операції, ми бачили його під час продовження міри запобіжного заходу 15 січня. В такому ж стані він був 22 січня. Після операції йому не пояснили, що можна робити, а що ні, фактично сказавши — «сам розминай». І лише після багаторазових публікацій, «стусанів», йому видали еспандер. Тобто вже після обрання міри запобіжного заходу», - розповів адвокат.

Читайте також: Денісова б’є на сполох — поранених українських моряків переводять до Лефортово

Захисник також наголосив, що його підзахисного не можна переводити у такому стані в звичайне СІЗО, більше того, його негайно потрібно направити до звичайної клініки, інакше йому може загрожувати інвалідність.

Водночас адвокати та українська омбудсмен раніше заявляли, що Росія не показує їм медичну документацію щодо процесу лікування хлопців.

Читайте також: Всі, крім “лівих”, у ПАРЄ підтримали полонених в Росії українських моряків

Нагадаємо: 16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24 полоненими українським морякам до 24 та до 26 квітня 2019 року. Адвокати подаватимуть апеляції щодо всіх українців.

Україна наполягає, що захоплені українські моряки є військовополоненими, тож їх не можуть судити, утримувати в СІЗО чи обмінювати як політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-